Uitgebreide kaart
 

Salades

--di t/m zo van 12:00u tot 20:30u, vr en za tot 21:30u--

Salade Moeder de Gans (Vegetarisch)
Een lauwwarme exotisch gekruide mix van aubergine, pompoen, courgette, kikkererwten en rode uien geserveerd op een bedje van gemengde salade met avocado, croutons en gerijpte kaas.
Salade Moeder de Gans incl. gebakken spekjes
.

Salade aux lardons
Gemengde salade met rauwkost, gebakken spekjes
 en een frambozendressing.

Voerense scheenk met honingmeloen
Luchtgedroogde (½ jaar) Voerense scheenk, dun gesneden,
geserveerd
met honingmeloen en verse salade.

Salade de Val-Dieu (Vegetarisch)
Bouquet des moines,
één van de zachtste kazen van de abdij
 van Val-Dieu, lauwwarm geserveerd op een bedje van gemengde
salade met een dressing van walnotenolie.

Salade geitenkaas (Vegetarisch)
Geitenkaas, vers van een ambachtelijke kaasmakerij uit de streek,
op een bedje van gemengde salade met een frambozendressing.

Kippenpasteitje
Koninginnenhapje bereid van biologische kippen,
geserveerd met verse salade.

Limburgse gerookte forelfilet
Gerookte forelfilet met verse salade en een dille dressing.

Salade met lichtgerookte zalm
Lichtgerookte zalmtranches met verse salade en een dille dressing.

 

Bovenstaande saladegerechten worden geserveerd 
met houtovenbrood en hoeveboter.

Soep

--di t/m zo van 12:00u tot 20:15u, vr en za tot 21:15u--

Verse Teuvense uiensoep (Vegetarisch) met een snee houtovenbrood

Verse wisselende dagsoep (Vegetarisch) met een snee houtovenbrood


Voorgerechten

-- di t/m zo van 12:00u tot 20:15u, vr en za tot 21:15u --

Let op !!!

Bovenstaande voorgerechten zijn alleen in combinatie
met onze warme hoofdgerechten te bestellen.

 

Paté des Fourons
Fijne ambachtelijke paté met Monegaskische uitjes.

Salade aux lardons
Gemengde salade met geflambeerde spekjes in een frambozendressing.


Voerense scheenk met honingmeloen
Luchtgedroogde (½ jaar) Voerense scheenk, dun gesneden,
geserveerd
met honingmeloen.

Salade de Val-Dieu (Vegetarisch)
Bouquet des moines, een van de zachtste kazen van de abdij van Val-Dieu, lauwwarm geserveerd op een bedje van gemengde salade, appelpartjes, studentenhaver en een dressing van walnotenolie.

Salade geitenkaas (Vegetarisch)
Geitenkaas, vers van een ambachtelijke kaasmakerij uit de streek,
op een bedje van gemengde salade met een frambozendressing.

Limburgse gerookte forelfilet
Gerookte forelfilet met een fijne dille dressing
op een bedje van gemengde salade.

Salade met lichtgerookte zalm
Lichtgerookte zalmtranches met een fijne dille dressing
op een bedje van gemengde salade.

 

Al deze gerechten worden geserveerd
met houtovenbrood en boter
.

 

               

 Hoofdgerechten

-- di t/m zo van 12:00u tot 20:30u, vr en za tot 21:30u

                     

Forellen
~ Forel bereid in hoeveboter.
~ Forel bereid in hoeveboter met amandelen.
~ Warme gerookte forel met mierikswortelsaus.

Bovenstaande forellen worden in de oven gestoomd en ongefileerd geserveerd.

Zalmfilet
Gepocheerde zalmfilet met een fijne rivierkreeftensaus.

Konijnenbout op Voerense wijze
Konijnenbout bereid met Voerense stroop en zwarte pruimen.

Gehakt op Teuvense wijze
Huisgemaakt gehakt volgens oud Teuvens recept
in een saus van witbier, witlof, uien en stroop.

Stoofvlees op Limburgse wijze
Stoofvlees van rundvlees bereid in een saus
van bier, verse champignons, uien en stroop.

Goulash op grootmoeders wijze
Goulash van rundvlees bereid met
verse
champignons, tomaten, paprika en uien.
.
Beenham

Beenhammetje aan het bot met een saus van Limburgse mosterd.

Kippenragout
Bereid van biologische kippen.

Ragout van bospaddenstoelen
Vegetarisch bereid.
 

Al deze gerechten worden geserveerd met
gratin, warme groenten, dagverse salade
en met houtovenbrood of Belgische frites.


Dag- en Vegetarische schotel

Naast onze vaste menukaart serveren wij ook twee (een vegetarische) regelmatig wisselde gerechten. Zo blijft er voor u als gast voldoende variatie en kunnen wij nog meer en beter met seizoens gebonden producten werken.

 

Supplement:
Belgische frites
Mayonaise
Appelmoes / Ketchup / Curry
Houtovenbrood


Menu suggestie

 -- di t/m zo van 12:00u tot 20:15u, vr en za tot 21:15u --


Menu "De Gans"

Soep
-
Keuze uit
Stoofvlees/Goulash/Beenham/Gehakt/Kippenragout
of
Forel/Zalm/Konijnenbout
-
Koffie, thee of ijs


Limburgs menu

Paté
-
Soep
-
Keuze uit
Stoofvlees/Goulash/Beenham/Gehakt/Kippenragout
of
Forel/Zalm/Konijnenbout
-
Kaasplateau van de streek
-
Koffie, thee of ijs

 

Bovenstaande hoofdgerechten zijn
hetzelfde als elders in deze kaart.

 

Kindersuggestie

Kaas Soufflé/Kroket/Knakworst of Frikandel
met frites, fruit, appelmoes en mayonaise

Kindersuggestie
(gezonde keuze)

Kipfilet of Gehaktballetjes
met warme groenten, frites, appelmoes en mayonaise

Kindersuggestie

Huisgemaakte lasagne Bolognese
geserveerd met salade en stokbrood

 

Desserts
 

Appeltaart
Verse, warme, huisgemaakte appeltaart met vanille roomijs en slagroom.

Warme Kersen
Huisgemaakte warme kersen met vanille roomijs en slagroom.

Intense Chocolade
Warme chocoladetaart met een hart van vloeibare chocolade geserveerd  met Stracciatella roomijs en slagroom.

Coupe Moeder de Gans
Chocolade, stracciatella en vanille roomijs, met chocoladesaus en slagroom.

Dame Blanche
Vanille roomijs mat lauwwarme chocoladesaus en slagroom.

Coupe advocaat
Vanille roomijs met advocaat en slagroom.

Coupe Aardbeien (seizoensgebonden)
Verse aarbeien met vanille roomijs en slagroom.

Coupe Sleedoorn (bevat alcohol)
Ambachtelijk sleedoornijs met huisgemaakte sleedoorngelei en slagroom.

Kaasdessert
Vier soorten kaas uit de streek, geserveerd met houtovenbrood en stroop.

Tip! Drink eens een Sleedoorn "drùpke" of Colheita Port bij de kaas.

Supplement bolletje ijs

Kinderijsje

Vanille en aardbeien roomijs met aardbeien saus, slagroom en surprise.

Hasseltse koffie
Koffie met Hasseltse jenever en slagroom.

Irish/French/Italian/Spanish coffee

Zie onze drankenkaart voor likeuren en digestieven


Groepsarrangement
 
(Vanaf 20 personen, uitsluitend op reservering)

 Voerens (afhaal)buffet

Een streekbuffet bestaande uit diverse producten die we bij de boer halen. Gerookte forel met dillesaus, een vijftal streekkazen met appelstroop; waaronder stinkkies uit Herve, bouquet des moines en blue des moines van Abdij van Val-Dieu, jong belegen St. Martin uit Ulvend en fleur de fagne uit Warsage, een charcuterie-assortiment; bestaande uit o.a. koude gegrilde Hervescheenk (ham), boerenpaté met Monegaskische uitjes, gehaktbrood uit eigen oven, ambachtelijke boerenmetworst met Gulpener mosterd, en onze overbekende luchtgedroogde boerenscheenk.
Dit alles wordt aangevuld met verse huisgemaakte salades, zoals  een komkommer- en tomatensalade, gemengde sla, een kleurige pastasalade, koude groentensalade, aardappel- en fruitsalade en diverse soorten houtovenbrood.

Eventueel kan dit buffet uitgebreid worden met:
  Verse dagsoep
 Lichtgerookte zalmtranches
  Gebakken trip (bloedworst) met appeltjes
Ragout van bospaddenragout (vegetarisch)  
Kippenragout
  Warme beenham met mosterdsaus
  Stoofvlees op Limburgse wijze
  Gehakt op Teuvense wijze
 Goulash op grootmoeders wijze
  Konijnenbout op Voerense wijze
  Zalmfilet met rivierkreeftensaus
 Verse Limburgse vlaai

 

Voor prijzen van bovenstaande gerechten, menu suggesties en buffet verwijzen wij u naar onze prijs informatielink. Na invulling van enkele noodzakelijke gegevens krijgt u per omgaande onze prijsbrochure toegezonden via e-mail of on-line met paswoord.


Voor onze gasten met een speciale voorkeur of dieet hebben wij een uitgebreide beschrijving met de mogelijkheden.
Klik hier voor deze lijst.

 




 

© 1993-2017 Moeder de Gans -- Leest u a.u.b. onze Disclaimer, on line veiligheid en Privacy beleid --